Härligt 60-årsfirande

Det blev en fin konsert och en härlig fest när vi firade körens 60-årsjubileum lördagen 29 oktober. Vi hoppades få många åhörare och hade därför valt Gottsunda kyrka som konsertlokal. Och våra förhoppningar infriades: kyrkan var fylld av förväntansfulla människor.
Konserten hade titeln Songs of Sanctuary och innehöll delar ur olika verk av den walesiske kompositören Karl Jenkins, bland annat The Armed Man och Adiemus. Vi har sjungit musik av Jenkins tidigare, då i domkyrkan 2019, och såg verkligen fram mot att ta upp de här verken igen. Musiken innehåller både dramatik och stillhet, glädje och sorg. Applåderna efter framförandet visade tydligt att besökarna var starkt berörda.
Peter Melin, som leder kören sedan 1996, är nöjd:
- Det är inte så ofta man hör Karl Jenkins här i Sverige, men vi är glada att få framföra de här verken i Uppsala vid vårt jubileum. Och så roligt att så många kom och ville lyssna!
Kyrkoåret går mot sitt slut, och ett nytt tar sin början. På domssöndagen 20 november kl 11 sjunger vi i domkyrkans högmässa, och troligtvis tar vi med något stycke av Jenkins även då.
En vecka senare, 27 november, är det första advent, och då sjunger vi i Vindhemskyrkans gudstjänst kl 11. Efteråt bjuder kören på kyrkkaffe i församlingssalen, något som brukar vara väldigt populärt. Vi ser verkligen fram mot att få återuppta den här traditionen efter covidårens begränsningar.
Välkomna att lyssna på oss!