Ljusare tider och mera körsång

Man ska akta sig för att ta ut våren i förskott, men faktum är (enligt SMHI) att dagen nu är närmare två timmar längre än vid vintersolståndet. Åtminstone på den punkten går vi definitivt mot ljusare tider!

I söndags medverkade Vindhemskören för första gången i år vid högmässan i Vindhemskyrkan Sankta Birgitta. Nästa tillfälle är 18 februari, första söndagen i fastan. Då sjunger vi tillsammans med Stefanoskören, troligen bland annat Hallelujakören ur Händels Messias. Det blir en speciell gudstjänst, eftersom vår präst, Annica Sundkvist, slutar sin tjänst och avtackas då.

Därmed är vi inne i fasteperioden, men som vanligt bryts den av Marie bebådelsedag som i år firas 17 mars. Även då medverkar Vindhemskören i högmässan.

Lördagen 9 mars bjuds på musik med en mängd sångare från olika körer. Då anordnar Kyrkosångsförbundet i Uppsala stift en kördag i Uppsala domkyrka. Dagen avslutas med en konsert kl 18, då bland annat Faurés Requiem står på programmet.

Se även kalendariet på den här sidan. Varmt välkomna!

Du som vill börja sjunga i kör eller funderar på att återuppta ditt körintresse under 2024, gå in under fliken Sjung med oss här på hemsidan och kontakta vår körledare Peter Melin