En vårmånad full av körmusik

”Det blir vår igen, kan du känna den, hur det gror och knäpper i marken?” skriver poeten och låtskrivaren Tommie Sewón i en sångtext som känns väldigt aktuell just nu. Visst kan vi tycka att våren är saktfärdig och tveksam, men det finns också något fint i att vänta på det som kommer.

Vårdagjämningen är passerad liksom Marie bebådelsedag, och snart är det påsk, ovanligt tidigt i år. Påskhögtiden är dramatisk på ett annat sätt än den eftertänksamma våren: här är tvära kast från långfredagens allvar och tyngd till påskdagen med sin nästan brutala glädje och förvandling från mörker till bländande ljus. Fint att få vara med om detta drama som känns nytt och aktuellt varje år.

Vindhemskören och Stefanoskören bildar tillsammans en påsk-kör och deltar i långfredagens gudstjänst liksom påskdagens högmässa i Vindhemskyrkan Sankta Birgitta. Gudstjänsterna äger rum kl 11 båda dagarna, men glöm inte omställningen till sommartid natten mellan lördag och söndag!

Fortsättningen av april blir en tid av många aktiviteter för Vindhemskören. Den 6 april kl 18 ges en psalmkonsert i Gottsunda kyrka tillsammans med saxofonisten Johan Stengård och pianisten Ulf Esborn. Det blir kända psalmer i såväl nya som traditionella versioner.

Den 20 april deltar Vindhemskören i en kördag med Anders Nyberg, Jennifer Ferguson och Gabriel Nyberg. Vi kan förvänta oss en härlig dag med mycket sångglädje och engagemang. Även detta i Gottsunda kyrka kl 18.

Som vi har skrivit om på hemsidan tidigare besökte Vindhemskören Estland i augusti förra året. Där fick vi kontakt med Kihelkonnakören från Ösel. Vi gjorde en konsert tillsammans med dem och hade sen en trevlig kväll i hembygdsgården. Nu gör de ett svarsbesök i Sverige, och den 28 april gör vi åter en konsert tillsammans, nu i Vindhemskyrkan Sankta Birgitta.

En vår full av körmusik alltså! Välkomna att delta i gudstjänster och lyssna på våra konserter. Se även kalendariet på den här sidan.

Du som vill börja sjunga i kör eller funderar på att återuppta ditt körintresse under 2024, gå in under fliken Sjung med oss här på hemsidan och kontakta vår körledare Peter Melin.